Yeşilay ve MEB tarafından Hazırlanan "OBM" Programı Tanıtımı Yapıldı.

Yeşilay ve MEB tarafından Hazırlanan "OBM" Programı Tanıtımı Yapıldı.

Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz RAM olarak sorumluluk bölgemizde görev yapan tüm rehberlik öğretmenlerine yönelik "OBM" tanıtım sunumu 07.03.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

07.03.2019 2896

OKULDA BAĞIMLILIĞA MÜDAHALE PROGRAMI (OBM) NEDİR?

                OBM, öğrencilerde sigara, alkol ve bağımlılık yapıcı madde kullanımına yönelik ikincil önleme perspektifiyle geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek okul temelli müdahale programıdır.

                OBM ile bağımlılık yapıcı maddeleri deneme/kullanma aşamasında olan öğrenciler eğitim sistemi dışına itilmeden kazanılacak ve öğrencilerin bağımlılıkla birlikte gelişen psiko-sosyal sorunlarına kalıcı çözüm bulunacaktır.

Bağımlılığa Etkin Müdahale

                Bağımlılık; zararlı, bağımlılık yapıcı maddeyi deneme ile başlayan, kullanma, sık-riskli kullanma ve alışma gibi aşamalarla ilerleyen bir süreçtir. Bu sürecin bağımlılığa dönüşmeden yavaşlatılması, durdurulması ve geriye döndürülmesi yönünde yapılan müdahalelere “ikincil önleme” denir.

                Yeşilay’ın geliştirdiği OBM, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan birincil önleme kapsamında geliştirilmiş okul temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı’nın tamamlayıcısıdır.

                OBM, TBM’nin bilgilendiren ve farkındalık oluşturan eğitici yönünü tamamlamakta ve bağımlılığa dönüşmeden öğrencilerin zararlı davranış ve alışkanlıklarına müdahale etmektedir.


07-03-201907-03-201907-03-2019