SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba-Hacı Yılmaz Yılmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kas

2018-2019 BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu ve Tanıtım Animasyonları Yayımlandı

Kas

13.11.2018 tarihinde Çarşamba Şehit Ferhan Hasovalı İlk ve Ortaokulu ve Şehit Nuri Pamir İlkokulları Rehberlik Servisleri ve Özel Eğitim Sınıfları Kurumumuz Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı İsa MERT ve Özel Eğitim Öğretmeni Derya ŞAHİN YAVUZ tarafından ziyaret edildi.

Kas

12.11.2018 tarihinde Çarşamba Yeşilırmak İlkokulu ve Mustafa Kemal Ortaokulları Rehberlik Servisleri ve Özel Eğitim Sınıfları Kurumumuz Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı İsa MERT ve Özel Eğitim Öğretmeni Derya ŞAHİN YAVUZ tarafından ziyaret edildi.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ü 80. ölüm yıldönümünde sevgi, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Kas

Çarşamba Ram ve Liv Hospital işbirliğiyle Rehberlik Öğretmenlerine, Ergenlik Dönemi Ruhsal Bozukluklar ve Sanal Oyun Bağımlılığı konularında Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Zeynep Gülçin YILDIRIM tarafından seminer verildi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Kas

2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı.

Rehberlik Öğretmenlerimizin Dikkatine;

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bölgemizde yer alan Rehberlik Öğretmenlerimizle kademelerine göre toplantılar yapılacaktır. Bu toplantılara katılırken toplantı içeriğinin ve uygulamalarının tespiti için ekteki taslağın doldurularak ilk toplantıya getirilmesi gerekmektedir.

Taslağa Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Kas

Kamu Denetçiliği Kurumu ya da uluslararası toplumda bilinen adıyla Ombudsmanlık, 29 Haziran 2012 tarihinde kurulan yeni bir Kurumdur. Yasal düzenlemelerimize göre Kurumumuzun kuruluş amacı; eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir başvuru mekanizması oluşturmaktır. Okul, hastane, çocuk bakım kuruluşu, valilik, kaymakamlık, karakol, itfaiye ve belediye gibi idarelerin eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarıyla ilgili bir başvuru yaptığınızda bizim görevimiz bu başvuruyu insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden inceleyip araştırarak gerekmesi halinde ilgili yerlere önerilerde bulunmaktır.

Diğer bir ifadeyle, herkes gibi çocukların da okul, hastane, çocuk bakım kuruluşları, valilik, kaymakamlık, karakol, itfaiye ve belediye gibi idarelerle yaşadığınız sorunları çözmek için varlar. Eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi kamu hizmeti alırken haksızlığa uğrandığında ya da öğretmen, doktor, hemşire, polis ve asker gibi kamu görevlileriyle bir sorun yaşandığında bu sorununu öncelikle ilgili idare ile paylaştığınızda, sorununun hala çözülmediğini düşünüyorsan bize başvurmanızı bekliyoruz. Başvurunuz üzerine bizim görevimiz sorununu incelemek, araştırmak ve gerekirse ilgili idareye önerilerde bulunmaktır.

Çocuk haklarının Kurumumuzun hassasiyet gösterdiği bir alan olması nedeniyle yasal düzenlemelerimizde çocuk haklarına ilişkin özel hükümlere yer verilmiştir.

Bu vesile ile 20 Kasım 2018 tarihinde okullarınızdaki öğrencilerin "Çocuk Hakları ve Çocuk Ombudsmanlığı" konusunda bilgilendirilmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve çocukların başvuru ekranı için TIKLAYINIZ.

Kas

Kurum Müdürümüz Engin AKTAŞ ve Rehberlik Öğretmeni Serkan KARATAŞ tarafından Sılıpazarı İlçesinde görevli Rehberlik Öğretmenlerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyerette Salıpazarı ilçesinde gerçekleştirilen rehberlik uygulamalar ve Rehberlik Öğretmeni olmayan okullarla ilgili yapılabilecek  çalışmalar konuları görüşülmüştür.

Ekm

Çarşamba İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gültekin BÜLBÜL´ü Kurum Müdürümüz Engin AKTAŞ makamında ziyaret ederek Psikososyal Müdahale çalışmaları ve Psikolojik Danışmanların bu konuda yaşadıkları sorunlar hakkında görüşmüştür.

Ekm

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

Ekm

T.C. Milli Eğtim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ve sorular ...

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi açıklanmıştır.