Rehberlik Hizmetleri Bakanlık Genel Hedefleri ve Samsun İli Yerel Hedefleri Belirlendi

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri hedef belirleme ve plan hazırlama çalışmalarının belirlenen Genel ve Yerel Hedefleri kapsayacak şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

17.09.2018 887

Bakanlık tarafından, öğretim yılı için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin öncelikler doğrultusunda belirlenen ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde okul/kurumlardan yerine getirilmesi istenen genel hedefler aşağıda belirtilmiştir:

1- Bağımlılıkla Mücadele

2- İhmal ve İstismardan Korunma

Samsun İl Danışma Komisyonu tarafından belirlenen ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde okul/kurumlardan yerine getirilmesi gereken yerel hedefler aşağıda belirtilmiştir:

1- Akran Zorbalığı İle Başetme

2- Sosyal Becerilerin Geliştirilmesi Faaliyetleri