"TÜBİTAK 4008"DE BİZ DE VARIZ!

TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı'nın 1. yılında çıkılmış olan 2022/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz "ÖZGÜ (Özel Eğitimde Güçleniyoruz)" TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülmüştür.

TÜBİTAK 4008 programı; toplumda özellikle özel gereksinimli bireyler ve bu bireylere hizmet veren kişiler arasında bilimsel uygulamaların ve bilim kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı, özel gereksinimli bireylerin bilimsel etkinliklere ve topluma aktif katılımını etkileşimli uygulamalarla desteklemeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

16.09.2022 1651

ÖZGÜ (ÖZEL EĞİTİMDE GÜÇLENİYORUZ)

Bu proje, TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları 1. çağrısı Kapsamında gerçekleştirilmiştir. Projemiz özel eğitim öğretmenlerinin; aile eğitimi programları öğretimi, ev ve hastanede eğitim, okuma güçlüklerine müdahale yöntemleri ve sosyal beceri öğretimi alanlarında bilgi, beceri ve kabiliyet düzeylerinin eğitim öğretimde bilimsel gelişmeler ve yeniliklerle desteklenerek özel eğitim öğretmenlerinin yeterliliklerinin artırılmasını ve özel gereksinimli öğrencilerin bu konularda ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlamaktadır. Projemizin hedef kitlesi 30 özel eğitim öğretmeninden oluşmaktadır. Projemiz faaliyet planında, 5 gün boyunca sürecek olan etkileşimli ve uygulamalı eğitimlere yer verilmiştir. Projemiz 5 iş gününde gerçekleştirilmesi planlanan; 4 farklı eğitmenle 4 farklı konuyu içeren etkinliklerden oluşmaktadır.

1. Günde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serdar SÖNMEZ'in sosyal beceri öğretimi konulu içerikleri yer almaktadır.

2. Günde Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Seyhan SOĞANCI'nın okuma güçlüklerine müdahale yöntemleri konulu içerikleri yer almaktadır.

3. Günde Bafra RAM bünyesinde görevli Birol SUSAM'ın ev ve hastanede eğitim konulu içerikleri yer almaktadır.

4 ve 5. Günlerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde çalışmakta olan Doç. Dr. Meryem VURAL BATIK'ın aile eğitim programları öğretimi konulu içerikleri yer almaktadır.

5. Gün öğleden sonra proje sergisi ve kapanış programı gerçekleştirilecektir.

 

30-11-2022