İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları İçin Krize Müdahale El Kitabı

Kriz; bir bireyin, grubun, örgütün ya da topluluğun normal işlevlerini yerine getirmesini engelleyen ve acil ilgi ve çözüm gerektiren, tolere edilemeyen, sıra dışı, beklenmeyen bir durum ya da ani değişiklik biçiminde tanımlanabilir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere kriz olarak nitelendirilebilecek durumların temel özelliği ani olmaları, rutin yaşamın dengesini bozmaları ve acil olarak müdahaleyi gerektirmeleridir.

Bir okulda kriz yaşandığında öğrenciye, öğretmene, veliye ya da çalışan kişilere, oluşan paniğin önlenmesi için mevcut düzenin devam edeceği ve nedeni ne olursa olsun acil durumla başa çıkılabileceği mesajının verilmesi ve güven sunulabilmesi gereklidir.

Bu nedenlerle kurumumuz tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları İçin Krize Müdahale El Kitabı hazırlanmıştır. Ayrıca kurumumuzun krize müdahale eylem planı da hazırlanmıştır.

22.10.2018 834

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları İçin Krize Müdahale Dosyasına İndirmek İçin TIKLAYINIZ.

Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz RAM Krize Müdahale Eylem Planı İçin TIKLAYINIZ.